fredag 12 februari 2010

Malin Åkerman

Malin Åkerman, född 12 maj 1978, är en svensk-kanadensisk skådespelerska och modell. Hon har varit med i filmer som The Heartbreak Kid, 27 Dresses, Watchmen och Trubbel i paradiset. Åkerman föddes i Stockholm, men flyttade vid två års ålder till Kanada där hon är uppvuxen. Hon var nominerad en Teen Choice Award för bästa skådespelerska i en actionfilm för hennes medverkan i Watchmen.



Åkerman föddes i Stockholm den 12 maj 1978.[1] När hon var två år gammal flyttade familjen till Kanada.[2] Efter föräldrarnas skilsmässa återvände hennes pappa till Sverige medan hon stannade med sin mamma i Kanada.[3] Hon bodde ett kort tag i Niagara-on-the-Lake i Ontario när hon studerade på Parliament Oak Primary School och Niagara District Secondary School.



Hon inledde en karriär som modell, men övergick sedan till skådespelaryrket. 2002 flyttade hon till Los Angeles för att bli skådespelerska. Genombrottet kom när Åkerman år 2005 spelade Juna i HBO-producerade TV-serien The Comeback. Åkerman har synts som gästskådespelare i många amerikanska tv-serier, bland annat i Entourage. Hon har även varit med i en del filmer, bland annat bröderna Farrellys film The Heartbreak Kid med Ben Stiller.

Hon fick sitt stora genombrott för rollen Laurie Jupiter/Silk Spectre II i storfilmen Watchmen. Den 25 juni 2009 var Åkerman sommarpratare i P1.

Åkerman är sångerska i bandet The Petalstones (tidigare kallat Ozono).



Åkerman gifte sig med den italienska musikern Roberto Zincone den 20 juni 2007.[2] Hon pratar flytande svenska, men "tänker på engelska" och får sedan översätta till svenska.[





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar